Kyla

vaknade upp imorgon av en pigg mattias. skönt att kunna ligga kvar i sängen tillsammans mer än 10 minuter.

var på obs och handlade färdkost inför resan idag, och JÄVLAR vad kallt det är ute. det känns mer som -20 grader än -10. huvva. men hann faktiskt in på h&m och fynda en kappa, alla kappor var på halva priset och hittade en snygg svart kappa som inte var alltför utsvängd vid höfterna heller, vilket jag inte hittat på nån kappa jag provat. dubbelknäppt med knappar ner till mödjan där den sen går in i midjan och faller snygg ner till höften ungefär. precis lagom, och en kappa var exakt vad jag behövde. har inte varit så sugen på att använda min everest-parkas i vinter som "festjacka" när man ska på galej.

ska packa det sista nu - maten, börs med pengar, ipoden och de små detaljerna. en sak som jag inet gillar med dalen är jackan som är extremt tunn för att vara en så kallad vinterjacka. tur att vi inte spelar i boden i år, men det känns ändå jobbigt att behöva gå utanför dörren i en höstjacka då man helst skulle vilja sitta vid en brasa. nåja, vi åker iallafall söderut. jag får ta bilder där nere och lägga upp sedan! ha det!


Lungen helg

igår gjorde jag nog min sämsta träning på två månader. den glömmer vi.

var på fika hos unne i onsdags, jäkligt skönt och gott. det var riktigt mycket gofika men jag fastnade för mackorna, konstigt nog. hon fick en mössa, en sjal och en godispåse av mig i present =)

imorgon drar vi till mora för att spela match. känner att det är sant det örjan säger, att manf ör varje vinst kommer närmare en förlust, och på söndag så måste vi vara mer än ödmjuka. mora spelar man man vilket är ruskigt svårt för vårt lag eftersom ytterst få är konditionsstarka nog att orka det i 60 minuter. det återstår att se hur vi orkar matchen igenom, och vi lär börja på tre femmor om vi ska klara av att hålla tätt matchen igenom. om vi ska få hem tre poäng på söndag så måste vi tugga taggtråd, det finns inget annat.

nu sitter baby boo boo och kammar mitt hår så han ska få den uppmärksamhet han förtjänar av mig. har spenderat kvällen hos älskade mormor och morfar med mamma, jätteskönt. nu blir det säng och uppladdningen inför helgen.

     

transforrmerrrrs

ikväll blir det lite häng med hamner, folke och några av hamners vänner. i helgen är vi borta i mora och spelar match på söndagen, men det blir iallafall både utgång med laget nästa lördag efter vi spelat match mot övik på fredagen, och på söndagen så blir det faktiskt personalfest. kommer bli grymt med personalfest iallafall, som jag kanske nämnt tidigare så finns det faktiskt noll och inga normala människor på mitt jobb, inkluderat mig själv. det är härligt med outcasts och lite flippade personligheter.

nu ska jag svira om innan folke hämtar upp mig, kanske kan ta ett par bilder också :) ha det!

McCafé

ja inte har det blivit mycket skrivande i veckan! är ledig imorgon och onsdag så ska berätta lite mer om vad som hänt under veckan - bland annat två vinster = SEX PÅ ÄNG, och julbak med jobbkamrater. rikigt trevligt och en rejäl sockerkoma blev det för mig. lite för mycket kristyr på pepparkakorna innebar en sömnig kväll då jag sjönk ner i sockerkoma, och när klockan ringde 10.25 så var jag så trött att jag bara ville sjunka tillbaka i min sköna koma. ska dock undvika sockret i veckan eftersom det blivit lite mycket socker. måste återkomma i min vanliga form nu - musklerna är i princip förtvinade och jag blev till min stora besvikelse medveten om att det inte handlade om att jag ätit nyttigt när jag såg att jag droppat 2,5 kg, utan att det förmodligen var på grund av sängliggande och noll gym på 2-3 veckor. men imorgon ska jag deffa i gammliakällaren igen, äntligen!

       

under min lediga torsdag förra veckan hann jag också nmed att baka en kaka och ta med till jobbet att bjuda på som mättade några magar. det klev succé, såklart! kladdkaka med tosca kommer att bli en världssuccé!

"Nu är ju ni kungar i stan"

idag: vårdcentral och tandläkare. status: 1 lagat hål vilket resulterade i snedleende resten av dagen. fick dessutom svar att det var ett VIRUS i kroppen efter vårdcentralsbesöket... kom med nåt nytt.. läkaren jag träffade var en en gångs skull ingen gaggig gammal gubbe som ser ut som en tönt i 50-årsåldern med byxorna så högt så han får hängpung, utan en ung och utländsk man med fräscha idéer vid namn pavlo. han ville ändå testa mig för specifika virus(t.ex tvar och mykoplasma) för att iallafall utesluta dem. väldigt bra!

såg dalenmatchen också, lite gäspningar i första två perioderna men sen blev det faktiskt lite roligare att se den tredje. dock inte lika kul som att se dalen-iksu :D FANTASTISKT! är helt lyrisk. fatta då hur de som spelade känner sig! jag är skitnöjd över mina tjejer. jävla härligt. fick dessutom gratulationer från personal på vårdcentralen, härligt med hysteri bland lokalkändisarna ;) hahahaha. man svävar ju på moln.

nu ska jag sova en stund, är ledig imorgon och ska vara med babe en stund på dagen för att sedan tvätta. perfekt.

Frappe-something

planeringen för dagen sprack när jag inte vaknade när klockan ringde halv elva, utan slumrade vidare till kvart över ett då det bullrade på övervåningen. tydligen behövs det fortfarande ett par extra timmars sömn för att jag ska återhämta mig från förkylningen, men jag mår kanoners efter att ha fått sova 11-12 timmar varje natt. faktiskt.

hann iallafall slänga på mig några hyfsade klädesplagg och följde med mor och far en sväng i bilen. skulle köpa en kort kavaj med trekvartsärm på gina tricot för presentkortet jag fick på födelsedagen, så inhandlade en för 300 riksdaler som var riktigt snygg innan det blev frukost barista. köpte en grillad foccachia med halloumiost som jag sköljde ner med en frappe-nånting med chokladsmak. en kall mjölkdryck med en touch av choklad(trodde jag) men smakade som att dricka chokladsås utspätt med lite mjölkmilkshake och isbitar. tror det skulle kunna smaka kanon med lite mindre av chokladsmaken! var annars grymt god macka, satt fint i magen.

på tal om mat så åt jag wok till middag, nästan nya favoritmaten. med fläskfilé, kyckling eller liknande kött och gärna nudlar eller överkokt ris. jag är ingen grönsaksälskare(har faktiskt tagit avstånd från i princip allt som har med sallad att göra) men älskar att äta wokgrönsaker. broccoli, vattenkastanjer och minimajs är skitgott i wok. godisgrisen som jag är så älskar jag att toppa allt med rikligt med sötsur sås. väldigt mycket faktiskt. igår när jag var själv hemma så gjorde jag en vegetarisk wok med bara nudlarna och grönsakerna. och med såsflaskan i högsta hugg såklart. snabbt och riktigt gott till vardags. det blir mer av det framöver. synd bara att det är bönor, ärtor eller morötter i alla grönsaksblandningar efterdom min allergi inte riktigt tillåter mig att glufsa i mig allt, utan måste snällt peta undan hälften av grönsakerna innan jag kan äta som en fullvuxen människa och inte bara peta i maten som en treåring.

ja, det handlar mycket om mat när man är sjuk, och nurse johanna har så rätt i att kroppen behöver mycket energi när man ska återhämta sig från sjukdom. men imorgon handlar det mer om innebandy. det blir att sitta på läktaren förmodligen för att inte smitta ner någon fler i laget med tanke på sjukdomsläget just nu, och får ju inte skrika med tanke på sköra stämband, men jag ska spara min röst till viktiga tillfällen under matchen. som när vi gör mål. IKSU inser nog inte hur nära vi är dom nu, om än fast vi kanske bara nafsar dem i hälarna än så länge...

nu har jag skrivit mer än någon orkar ta in, men det blir mer bilder när jag får tillbaka mitt liv igen efter sjukdomen :) ses imorgon på IKSU!

Ännu en intressant 9-timmarsdag

ringde coach igår och blev beordrad vila fram till söndag då jag ska höra av mig och lämna status inför match. jag ska be för att mina förtvinade muskler ska växa och bli starka och hostan och orkeslösheten försvinner. jag får hoppas iallafall...

sov till halv två idag. var förvisso uppe klockan 9 och åt frukost och la mig igen sen, men ändå. med tanke på att det känns lite bättre i kroppen bestämde jag mig för att gå upp och diska och baka en sockerkaka så jag gjort något slags projekt idag iallafall. har bockat av project runway på tv-listan för dagen också. ja, vad kan man berätta om när man sover till klockan 1 på dagarna och växelvis ligger i sängen eller soffan och stundtals bara spelar jelly-pop på mobilen. drömmer om innebandy ibland också såklart. såg verkligen fram emot iksu-matchen på söndag. om jag inte spelar på söndag så kan jag iochförsig trösta mig med att det som tur är blir två stycken iksu-derbyn, och att jag inte missat när det är vi som har hemmaplan..

igår tog jag mig ut ur huset för första gången sen i måndags och städade omklädningsrummet. fick prata av mig lite och röra på mig lite. gulliga frida offrade sig och rotade upp hår- och hudresterna ur avloppen i duschen eftersom ingen annan ville göra det. tur hon är van från frisörbranschen. som vanligt lyste mirja med sin frånvaro, inget nytt med det ;)
väl hemma fick jag eftersvettningar sen den stora ansträngningen och fick slänga av mig alla blöta kläder och ligga på täcket i sängen för att få normal kroppstemperatur. jag ser fram emot nästa gång jag ska träna - det kommer bli en blöt historia...

nu finns det inget mer tråkigt och ointressant att berätta om ur mitt sjukhusliv, flrutom att jag ser fram emot att få se v för vendetta ikväll. säkert en intressant film. nu ropar tv:n. vi ses på söndag, på planen eller på läktaren!


Dilemma

idag hade jag ingen feber, men låg vaken halva natten och hostade. jättekul... vaknade kl 7, slog på tv:n och försökte bli lite trött och somnade sen. väcktes av mamma kl 1 då hon ringde. ännu en rolig dag i sängen. verkligen. vill bli frisk NU så jag kan börja träna och spela match. matchen på söndag kändes så jävla kul att få spela, ett riktigt derby med många som skulle titta på. har dock insett nu att det är när jag stressar fram att bli frisk som det blir typ 2 dagar som jag kan träna och sen blir jag sjuk igen på nytt.

tog ledigt från jobbet imorgon, kommer inte att träna alls så det blir nog att ringa till örjan och berätta att jag inte kan träna, vilket innebär ingen match för mig heller... är hyfsat less på att ringa honom och säga att jag är sjuk, hör verkligen besvikelsen på hans röst. men jag måste verkligen ta ansvar för mig själv nu och vila mig ordentligt. visst, kanske är frisk till söndag om jag är sängliggande torsdag, fredag och lördag, men hur schyst är det mot laget? har gjort tillräckligt många såna snygga rockader de senaste veckorna. vill inte påstå att jag säger "högst närvaro får spela" á la knattelag, men det är ruskigt dålig stil att ligga sjuk på veckorna och promenera in på matchdag och kunna spela, för att veckan efter ligga sjuk igen. så gör inte jag mot mitt lag. fast om örjan, mot förmodan, skulle säga att jag skulle försöka bli frisk så jag kan spela på söndag så vet jag inte riktigt hur jag ska svara. ska jag "ställa upp för laget och spela" (alltså ta någon annans plats från nån som förtjänar den mer) eller svika örjan och säga att jag tycker det är orättvist både mot laget och mig själv... tar nog laget främst då... vilken handling det nu blir...

nu underhåller jag mig med att prata i telefon med dennis, skulle egentligen hänga med han, robert och kenny imorgon men det blir ju inget av med det nu... får gruva mig för samtalet med örjan imorgon istället. hej

bäbis på väg

       

perfekt sätt att avsluta helgen på!

19

                   

feber?!!

hej livet... igår på träningen så började jag må lite smådåligt, på slutet ville jag bara lägga mig ner och vika mig dubbel på golvet så jag klev av ett par minuter innan träningen egentligen slutade. när jag kom hem hade jag FEBER. hur ofta har jag feber? senast jag hade feber var nog i mars 2007 då jag hade körtelfeber. nu har jag varit förkyld i 3 veckor coh jag är LESS, jag vill kunna träna ordentligt någon gång. blä. men idag känns det mycket bättre och jag tror jag ska kunna köra på som vanligt imorgon.

iallafall, nu har jag legat i sängen till halv ett och jag vill hitta på något att göra. ska iallafall byta soppåse i papperskorgen nere, stort projekt. ska också dela med mig av bilderna från bland annat maskeraden, min födelsedag, förfest hos hamner och lovisas babyshower. mycket roligt har hänt under de senaste veckorna!

                 

världens snyggaste cowboybotos fanns på maskeraden dessutom... sjukt snygga! mer bilder kommer snart

comeback

puh, datorn har varit på lagning under den senaste veckan och äntligen får jag skriva av mig lite igen. har bland annat tagit en massa bilder från maskeraden, födelsedagsfesten i lördags och vår babyshower vi höll för lovisa igår. ikväll ska jag lägga upp bilderna, men nu ska jag fara iväg med mormor och kika på skor åt henne, och eventuellt ett par jeans åt mig! yay. på återseende.

RSS 2.0