UPAB sponsrar Dalen.. och ger oss böter

just det, fick en saftig p-bot under våran match igår.. vad säger man? BYGG UT GAMMLIAPARKERINGEN!

snake

god lunch idag med katta. och gott skvaller! killar är så komplicerade :)
fick även ett sista utlåtande av henne om skorna jag spanat på, så det följde med hem en påse med tolv centimetrar i från bianco! ojoj.. nu ska jag bara bestämma hur jag ska göra. fina är dom iallafall :)



träning ikväll. revansch!


game

jaha. jag är varken nöjd med lagets insats under de 2 sista perioderna eller min. verkligen inte min. men, måste verkliga belysa ett par positiva punkter: anna unneby som efter 4 år äntligen har fått kliva fram i rampljuset. och jag måste säga att det är inte bara tur, hon är GRYM. de tär inte en slump att hon har sprutat in mål både på träningar och träningsmatcher, så klart det kommer på seriematcherna då också. knappast en trisslott :) även boxen och powerplay funkade grymt bra, skönt att inte sådant ska kännas som att det kan avgöra matchen! så det tar vi med oss.



planer för idag: lunch med kat, lite shopping ev, innebandy och sedan träff med syster!

ikväll

... åker matchstället på!


check it out

sååja. en solskenspromenad, check. dusch, check. shoppat, check. nu är det bara laga mat och måla naglarna kvar! underbart. märkligt väder ute. hagel/snöslask/regn. jag vill ha mera gula löv och soliga krispiga dagar inna det blir sånt här väder!

jag ska börja använda vanliga bomullsleggings mer. underbart skönt att ha på och jäkligt vardagssnyggt med converse och en fin tunika och skinnjacka till. PLUS att bajslådan får rejält med plats. så varför använda något annat plagg? dumt!

idag följde detta med hem:

svart tunika i trikå med smala vita ränder(fanns ingen bild)

gråa stentvättade jeansleggings



nu naglar och sedan pasta & köttfärssås! tjing

en måndag

kinamaten i lördag blev inte lika bra som kvällen hos linn. slutade med matförgiftning när jag kom hem.. tackarr..

iallafall. jobbhetset är över och ikväll är det MATCH. grymt. så idag ska jag bara göra dessa saker:

städa rummet
måla naglarna blackie
ta en promenad
gå på d&d
tvätta håret
äta


enbart samla energi! kung.


19.30 gammliahallen. be there!


facebookbilder

jag verkar ha en riktig grej för att klä ut mig.. här är bara några urval på utklädnader:

hiphopare, madonna(lila jumpsuit), gammal tant-utklädnad med käpp, hippie, en anka, charlie chaplin, en tomtemor med blont hår..

det är ju kul!









håhå jaja

hann andas ut ikväll mellan jobbet denna gång. såg esk-holmsund med hilma.

ikväll ska jag bara mysa med matt och imorgon jobb igen 9-16. längtar myycket till lördagkvällen - kinamat och mys hos cap linn. kung.

phjuu. kämpa på. sen "ledig" i 5 veckor...

att återvända

just det, har ju blivit informerad om att vi kommer delta i 13dagscupen!!! hur glad blev jag inte när jag fick veta det?!! senast jag spelade var nyår 07, så rörigt livet var då.. skulle just byta lag, lägga om mitt liv helt, hade fullt upp i skolan och en tuff period inombords också. och blev smittad av körtelfeber ovanpå allt det. det är så sjukt. så länge sedan(snart tre år) men känns ändå som igår. viktigast av allt var att vi vann också! 4.51 in i sudden, final mot city, ankan slänger sig in mot målet och vrickar in bollen under carro edin. oförglömligt!

  

hoppas på att få vinna i vinter också, fast med ett annat lag :)

superstar

 

åhh, fick sjukaste nackspärren/stelheten i axeln när jag brottades med mattias igår. tycker han har blivit så skinny sen han började köra med city, så jag tänkte att jag skulle ha en chans. men icket! märkligt att pojkar blir smala när dom tränar coh tjejer större.. vad säger du mackan? 66 kg på innebandy.se? nää. tur man blir grym på innebandy i utbyte iallafall!

ikväll ska jag nog bara lägga mig i sängen. jobbar 6.45-15.45 tre dagar i rad nu och sedan hela helgen. bara att mata på! längtar sååå mycket till söndag kl 16 - då är arbetsveckan slut, ska få se karln spela med city kl 4, och bara ett dygn kvar till HEMMAPREMIÄR. grymt. måndag 19.30. kan inte bli mer taggat. kommer vara grymt nervös.

nejj nu ska jag bara gräva ner mig och gömma mig under de närmaste 3-4 dagarna då endast kneg och träning gäller! hörs i helgen!


bom chicka wow wow



kat the brat (aka kat the shoulder) scratchar skivan
<------

cred från motståndet

surt med två förluster i helgen såklart, men både en balrogare en gotlänning såg potentialen i det "nya" dalen.

emelie lindström i svt:s klipp om lördagsmatchen: http://svt.se/2.22470/1.1696865/balrogs_mastardamer_vann_premiaren?lid=puff_1696872&lpos=lasmer


endrespelare i sin blogg om söndagsmatchen: http://www.pause.se/2009/09/20/endre-dalen-2/

riktigt kul med ödmjukhet! det tackar och bockar vi för!

ps: lägg inte märke till att jg råkade bli ett återkommande inslag i tv-klippet.. hon var duktig ändå :)

burrrr

det blev ingen prommis, blev sjukt frusen så jag fick klä på mig mjukiskläder och halsduk och lägga mig under täcket istället. nyss ätit grötmiddag och väntar på matthew. ska bli så kul att få träffa honom igen efter helgen! sen svenska hollywoodfruar ikväll!


"hur gjorde du?!"

alla har väl hört talas om hundtricket? fröken anna unneby har nu uppfunnit äggtricket. kan bli funderingar på att patentera denna idé. fast lite tränings krävs först, vi fick köra en liten skenmanöver när unne skulle visa sitt trick vid frukostbordet, fast både hilma och tony svalde detta med hull och hår. vad saken handlar om är alltså att skala ett ägg genom att göra två små hål i varsin ände och blåsa sönder skalet på bara ett ögonblick. tro't eller ej? finns på film!!

nöjd ändå

åh. deg. är så mör sen i helgen, hade så brttom till färjan hem från gotland igår att vi varken hann stretcha eller jogga ner.  är riktigt stel och jävlig i kroppen idag. tror jag ska ta mig ut på en promenad när ipoden är laddad igen.

tråkigt i helgen. var mäkta besviken efter endre-matchen, men efter att ha funderat lite så insåg jag att det faktiskt lär ta en 2-3 matcher för oss att landa och inse att det är allvar nu och att det är såhär det går till i elitserien. skoningslöst. det kommer, jag lovar. dessutom vill jag minnas att första bortaresan förra året, mot huddinge och något annat lag också slutade i en poänglös bortahelg. även där sista matchen var jag rejält uppriven efter att ha orsakat deras kvittering till 4-4 eller något liknande.. men sånt händer. nu väntar skellefteå hemma på måndag, och jag kan inte längta mer! ser fram emot morgondagens träning också. sjukt kul.

allt som allt var det en grym helg. skrattet finns alltid nära till hands i detta lag. men även många axlar att luta sig mot om man har en dålig dag. det är att ha bra vänner. hoppas ingen har missat ibkdalens.blogg.se. succé! nu ska jag klä på mig och strosa iväg. hej!



"titanic" på gotlandsfärjan


i bussen




premiere

almen tog vårt lilla prank ganska bra. citerar "dom luktade ju rågott!". så mission succeeded.

om två timmar åker vi! har tvättat, packat, "shoppat" på apoteket, köpt middag till ikväll och lite fika till bussresan också. och två tidningar såklart.. mackan - gissa vilken sorts tidning.. hehe. sjukt tänd. ska måla lite naglar på bussen eller ikväll, och bara ha det bra. ryktas om att emelie lindström kört liite för mycket löpträning och för lite gym = blivit alldeles för tunn och svag. detta innebär en tryckare i stjärten från linnea ivarsson i sarghörnen om hon inte kollar sig bakom axeln! yee.

nu kör vi!

pöjk

och just det ida, om du är snäll kan du får dela lite på mattias med mig ;) gobiten

tihi

jahapp, seriepremiär i helgen då! genrepet var väl sådär, känns att vi inte är riktigt är tagna av stunden så mycket som vi borde vara. men det kommer nog när det är dags på lördag morgon.

såå. ikväll ska jag nog mest slappa, mama och baba är ju tillbaka nu så nu kan jag koppla av en smula. imorgon ska jag tvätta, springa en massa ärenden, köpa lite grejer(nässpray, plåster), måla naglarna, packa osv osv. viktiga saker med andra ord! sen äre dags kl 16. hur kul som helst :)

förresten, kolla in ibkdalens.blogg.se! berättar lite mer ingående där om shorts-nappningen, förlåt alm! ta det med en nypa salt :)


schlaag? damn girls



INTE nå schlag på dessa. älskar !



härlig kontakt med kameran, tassen...


tjött igen.

åååå är så trött. gjorde min sämsta träning på länge, orkade aldrig trampa igång och var som i en sömndimma hela träningen. ska försöka sova igen mig innan mina 9 timmar jobb imorgon och sedan direkt på träningen igen feter den, hinner inte ens hem... jaja. tur man trivs med tjejerna och på gammlia.

igår hängde jag med katta, blev lunch,ett par tvättmaskiner,fika, klipp och klister och sedan träning. hårfärgning hos unne på kvällen, blev grymt snyggt på oss båda. dock så ska jag köpa 2 st färgningar till nästa gång unni! långhåre behöver mkt fukt.
imorse inkallad på jobb till kl 4, sedan hämtade jag hilma för middag hemma hos mig(purjosoppan såklart). försökte mig också på att linda en klubba för första gången, gick inte skitbra. tur att hilma har erbjudit sig att linda min klubba!

imorgon kommer också päronen hem. kul och skönt men också lite tråkigt. har ju som blivit lite av en husmor nu när dom har varit borta. mycket städning. och matlagning också! men imorgon är det slut  på det. tur att jag får avvänja mig lite genom bortaresan i helgen till stockholm-gotland. blir KUNG. hoppas dock på mindre skavsår i helgen!



gotland okt 08. mysboendet.

riktigt kasst skrivande nu men trötthjärnan orkar inte tänka. nu ska jag slänga in all tvätt uppe som jag ska ordna på fredag morgon innan resan och sedan se lite true blood och sova. phjuu. skönt att mattias diskar nu, tack!


braa vecka!

har just kommit hem från hilma där det var fika, gulliga hilma bjöd på oboy och mackor till mig och katta. och sjukt gött kaffe! ;)

kan snabbt berätta lite om veckans planer: gym imorgon med katta för att sedan knåpa lite med det tidigare nämnda uppdraget.. sedan tidig träning och hårfärgning hos unne med kat efter det.
onsdag blir chill på dagen, sedna kommer hilma hit på middag(alla vill såklart smaka den omtalade purjosoppan) och sedan åker vi till träning. onsdagkväll blir det ev häng med nico och hegg. jobb torsdag, träning efter och FREDAG avfärd söderut!! KUNG.

munday

så fint väder, borde vara ute. men vet inte vad jag ska göra ute.

har kokat soppa IGEN. blir aldrig less. gjorde dubbel sats denna gång så det blev inte riktigt lika bra som den brukar.. men unne och hilma ska ju få bli bjudna av mig så det behövs nog lite extra soppa då :) gott. ska hugga in på den snart och sedan ika risgrynsgröt  innan träningen. har ju först löptest 2,4 km och sedan innebandy. när testet är bortgjort man vi bara fokusera på helgen som kommer = SERIEPREMIÄR. kungligt. längtar!!

sunday

idag har jag jobbat, hetsat hem duschat och köpt statoilsallad till middag inna jag åkte på dm-finalen. riktigt bra match att se, en massa känslor som det brukar vara mellan dalen och city. trots att jag har min partner in crime i city så hejar jag såklart på dalen ändå, sjukt så mycket det svängde. hade unne varit ett par år äldre hade hon nog dragit på sig en hjärtinfarkt, stackarn ;) men kul hade vi. kom fram till att det blir hårfärgningskväll på tisdag efter träningen, jäkligt bra uppstyrt av unneby!

   
det blir i stil med gynnings nya färg och min gamla!

på tisdag under dagen ska jag och kat utföra vårt hemliga uppdrag, vi måste nästan ta lite bilder för att andra ska få bevittna.. men bilderna får komma fram när tiden är mogen!


chocolate brown

kan säga att jag snarast ska köpa en mörkare hårfärg och färga mitt hår. i veckan ska jag göra det. varför? jo jag vill vara riktigt mörk, och jag ÄLSKAR carolina gynnings hårfärg. börjar direkt tänka på hur bra jag passade i mitt mörka hår i vintras. finns inget mer härligt eller egoboostande än när jag vaknar upp på morgonen i mörk skrud, dagen efter att ha stylat mitt hår. mina mörkbruna långa lockar mot bar rygg och nakna axlar en skön morgon. finns det någonting härligare? eller vackrare? åh.


bra löör

mysbakis lördag. käk med hilma och katta på frasses, sedan avfärd till sävar. akon ft david guettas -sexy bitch spelades på hög volym i bilen, jävla skön och nya "dalen låten" eller? matchen vanns lätt av ersi persi men hade mer trevligt med folket på läktarplats. man skulle nästan kunna åka iväg helt ensam på vissa matcher men ändå sitta med 5-6 personer och snacka i timtal. bra människor omkring en, och många är svarttröjade med en dalenlogga på, så att säga.. GRYMT.

skulle ha skräckiskväll med ersibrudarna hemma men har problem med dvdn uppe.. så vem erbjuder sig att fixa problemet då? jo händige hilma! tjejen plockar alltså först bort ytterhöljet till min dvd-hållare, tar loss dvd-spelaren, monterar in dvd-spelaren med den andra tv:n, monterar ur den andra och sätter sedan ihop ytterhöljet på min tv IGEN vilket enligt mig var mission impossible.. kat kom dit med en hjälpande hand också. tur man har tekniska kamrater! tack.



såg alltså skräckisen shutter med jossan, terese, joja och heggan. sjukt äcklig. är fortfarande skrämd och räknar ner minutrarna tills mattias kommer hit.. ska läsa lite skvallerblaska medan jag väntar för att tänka på nåt annat.


DAMN, girl!!

sjukt lyckat igår. förfest hos JG med lite lekar, en hel del vin och modevisning av ingen annan än såsen. hoppas jg får hjälp med dammsugningen, kan säga att det var lite salt på golvet sen såsen gått lös på sin tröja som fått vinfläckar på sig.

iallafall fortsatte det på all star, träffade lite dalenfolk där med som var lite runda om fötterna. såsen var på ett generöst humör och köpte 3 flaskor vin till vårt bord. tror det var bättre drag vid vårt lilla bord än vad det var på dansgolvet. hur grymt som helst. och unne fick gå hem med trasiga byxor efter att fröken ida linné bestämde sig för att ta tag i hålen på byxorna och slita isär dom. tur det finns snäll personal på all star som skjutsar hem!

mycket bra kväll iallafall! snart kommer dirty och hilma för bakismat, sedan blir det biltur till sävar och se ersi-sävar. tjoho!

puckoo

MEN! jobbet ringer halv elva och undrar vart jag är. tydligen skulle jag jobbat idag och jag fattar ingenting. men det visade sig att det var jag som förvirrat mig om schemat! jäkar så klantigt av mig. men nu är det jobb imorgon iallafall!

skjuts

puh.. svårt att sätta igång med städning igen efter att man ätit en god lunch coh slökollat lite på film i soffan. men snart kommer mattias, han ska få skjuts av mig till träningen. efter det får jag väl ta tag i skiten igen, för 18.37 går bussen ner till stan och katta och hilma :)

gött

idag är vi produktiva! steg upp vid halv tio och körde igång tvätt. sedan for jag och gjorde ett par ärenden med jossan, och nu har jag tagit ut ur diskmaskinen, tagit undan handdisken, dammsugit hela övervåningen och gjort klart allt med tvätten. bara nedervåningen och mitt rum kvar nu, puh. dessutom har jag mailat urban och även skickat in ett cv till hjörtan. bra linnea, klapp klapp på axeln. så NU är det lunchpaus och gooooda purjosoppan :) hoppas den räcker länge. unne, här är receptet, lite freestylat av mig!

2 msk smör
2 buljongtärningar(höns- eller grönsak)
2 purjolökar
3-4 potatisar
1 gul lök
0,75 dl créme fraiche eller matlagningsgrädde
salt
svart- & vitpeppar

Fräs det skurna i matfettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vattnet och de smulade buljongtärningarna, lägg i all hackad lök och de skalade potatisarna. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 min. Mosa potatis och lök med mixerstav. Smaka av med lite crème fraiche eller grädde, ev också peppar.

Servera med ost- eller skinksmörgås

gött! och ikväll är det en liten lagfest hos JG, alltid trevliga flickor! :)


5-6

åh. kan man komma närmare? attityden var lite annorlunda denna gång. det visar bara att vi blir bättre och bättre för varje dag som går. tänk när vi fått ett par elitseriematcher i benen? då jävlar! kung tjejer.


lite jävla PURJO

idag har jag varit SÅ duktig - gjort ärende å mammas vägnar på stan, köpt ett rosa band, varit på jsukhuset och gjort en allergi/astma-undersökning/lungkapacitet, pricktest, blodprover, enkäter, astmaprov osv). tydligen har jag alltså fortfarande astma och har en halvliter mer luft per utandning att hämta om jag tar en puff bricanyl. hur bra?! ska börja med medicinering igen alltså.

nu har jag snört på mig förklädet, städat undan lite och kokat purjosoppa. GOOTT!! men nu måste jag rusa eftersom det är matchsamling 17.30. bra att man käkar purjosoppa innan match, kan behövas lite jävla purjo mot iksu :)


räkna till tio...

phuu. andas. har deppat ett tag, sett lilja 4ever och insett att livet inte är så taskigt ändå. det är ändå rätt bra. en stängd dörr betyder att det öppnas en annan, och som mattias sa: om jag känner så passionerat för en utbildning så ska jag ju vara glad att jag vet vad jag vill göra och vill bli! för ett halvår sedan hade jag nite en aning och brydde mig inte så mycket heller. så ska inte gräma mig över att jag inte sökte redan då.

ska prata med syster och be henne hjälpa mig kanske hitta en kurs jag kan plugga i vår som kan komplettera utbildningen jag vill gå och kanske få lite försprång genom det.

nu har jag diskat och fikat. sängen med karl nu. mormor och morfar plus matlagning och bak imorgon. helt okej trots allt! 

...

jag gråter floder. utbildningen på universitetet jag ville gå börjar bara på höstterminerna. fan fan fan. jaha. då blir det väl ändrade planer. kanske en kurs istället. FAN.

bra magkänsla

jag är glad.

snart mat. är hungrig. och pirrig. kanske är mer pirr-känsla än hungerkänsla i magen. men ändå. skönt pirr! måste bara fråga johanna om hur jag ska söka på internet, är ju ingen hejare på datorer och teknik egentligen. jag är bäst med papper och penna.. synd man inte använder sånt nuförtiden!


jag har bestämt mig

Institutionen för kultur och medier

Programmet i medie- och kommunikationsvetenskap, 180 hp
med inriktning mot strategisk kommunikation


Detta är programmet för dig som tänker dig en yrkesbana som informatör eller strategisk kommunikatör. Utbildningen ger dig både teoretiska kunskaper om hur medier, information och kommunikation fungerar, som olika praktiska tekniker för att producera information. All nödvändig kunskap du behöver i din kommande yrkesroll.

Studenter i medie- och kommunikationsvetenskap har länge efterfrågat en mer yrkesinriktad utbildning i ämnet. Eftersom strategisk kommunikation även är ett viktigt forskningsområde inom institutionen för kultur och medier, startar nu ett nytt program. Efter det första årets kurser i huvudämnet medie- och kommunikationsvetenskap följer två år med specialinriktade studier inom området strategisk kommunikation.

Utbildningen
Inom programmen studeras ämnet medie- och kommunikationsvetenskap på A, B och C-nivå. Första året lär du dig centrala teorier och begrepp som rör kommunikation och massmedier. Speciell vikt läggs vid att kunna förstå olika typer av strategisk kommunikation, sådan vi dagligen möter i reklam, samhällsinformation och politiska budskap. Med teoretiska och praktiska kunskaper i bild- och textanalys lär du dig att producera text och bild för webb och tryckta medier. Dina kunskaper om förhållandet mellan kultur, medier och samhälle fördjupas genom ytterligare studier av teorier om mediernas innehåll, publik och effekt. Det handlar om att förstå massmediernas betydelse för social integration, social förändring och utövandet av makt i samhället. Målet är att öka din förmåga att i tal och skrift föra analytiska resonemang om aktuella frågor.

De följande två åren är en fördjupning i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation. Du lär dig om hur kommunikation fungerar och kan förbättras inom PR och organisationer och företag, får träning i att tala och skriva effektivt och praktiska färdigheter i att framställa medieproduktioner från idé till färdig produkt. I programmet ingår även arbeten med digital teknik inom området rörlig bild och ljud. I din kommande yrkesroll kommer du också att ha stor nytta av kurserna om målanalys, projektplanering och marknadsföring. Parallellt med produktionsarbetet fördjupas dina teoretiska kunskaper om analys och skapande. Sista terminen ingår tio veckors praktik, vilket inte bara är en chans för dig att få applicera det du lärt dig i praktiken utan även ett tillfälle att skapa kontakter med framtida arbetsgivare.


Efter utbildningen
Informationsområdet är omfattande och utbildningen förbereder för arbete som informatör/strategisk kommunikatör inom offentlig och privat verksamhet. Många informatörer arbetar med kommunikationsstrategier och samordning för en verksamhets interna och externa kommunikation. Det kan exempelvis handla om att sköta en organisations eller företags relationer med massmedia, producera dess personaltidning och webbsidor eller ansvara för PR-frågor.

Examen
Filosofie kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation som kan byggas på med en kommande masterexamen och ger behörighet till forskarutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap.


...det är så perfekt.

fin dag

umeå är kulturhuvudstad. faktiskt otippat! men kul. nu slipper dom slita bort alla "umeå kulturhuvudstad 2014" överallt ;)


bild vk

nu har jag äntligen fått tag på purjo. lite jävla purjo. så ikväll blir det lax men imorgon ska jag både baka för kvällsfikat med bruttisarna OCH köra lite storkok på purjosoppa. skönt att jag är sysselsatt än så länge iallafall! på torsdag ska jag på någon undersökning på uni för min allergi och få 250 coronas för det. tackarr.

NU: solen, solero berry berry och sofis mode. HIHI!


dramatisk morgon

imorse vid 6 skulle jag skjutsa päronen till flygplatsen, dom åker ju till italien i 10 dagar med jojas föräldrar. så vi hade åkt nästan hela vägen då pappa inser att han har glömt sin mobil. så jag kör fort som attan hem, letar fram mobilen och kör ännu fortare tillbaka. mamma ringer och säger att dom stänger gaten om 5 minuter när jag är på nydalastrand, men hinner precis fram i panik och parkerar på nån jäkla skum parkeringsplats, typ nåt fraktföretags parkering eller nåt, kastar mig ur bilen och kutar in och planet ska typ just lyfta när en vakt ber mig om att få mobilen och lämna över den genom nån lönndörr in till gaten. mamma kutar och ska försöka krama mig och säga hejdå eftersom vi inte hann det innan, men vakten verkar tro att vi ska smuggla över nån bomb i kramen eller nåt så dom typ slet isär oss under hejdåkramen, haha. pappa hann inte säga hejdå eftersom jag ju skulle behöva kontrolleras för att få komma i närheten av dom egentligen, och dom bara smäller igen lönndörren mellan mig och mamma.. sjukt. jäkla dramatik, kändes som i någon film då man kutar igenom säkerhetskontrollen bara för att få säga hejdå eller nåt. helt sjukt.

så var lite skärrad när jag kom hem sen, somnade om till halv tolv. och nu är jag bara hemma och degar, ska nog köpa purjolök eftersom coop hade slut igår(ÄR DET INTE SÄSONG ELLER?!!) och måla naglarna. längtar till träningen ikväll och idol efter den.

tjejer i laget: imorgon är det fika och film hos mig efter träningen!

hurtan

ja, vad mer kan man säga om lördagen? får dra lite me rom vad vi gjorde senare men hurtan förgyllde kvällen. och silvertejp. mycket skratt. och nakna strippande karlar. så förnedrande, HA. men ack så underbart. inte mycket sömn men grymt ändå. bra styrt av adam, tack för att vi fick komma!

höstig

åh. idag åt jag mamma och emmelie en trerätters lunch för 80 kronor. gott.

shoppat en marinblå dubbelknäppt kofta idag från h&m. det ska vara ull på hösten.



såg city ikväll. kul att se finnar spela. och kul att lyssna på ;)

imorgon: jobb 11-15. sedan åka ut till terese pojkvän adams stuga med ett gäng människor. det verkar bli vattenaktiviteter och dylikt för en kräftskiva sedan på kvällen. hur mysigt som helst. på söndag morgon återvänder jag till verkligheten och jobbar 11-15 igen för att sedan hetsa till match. det kan nog bli en bra helg :)

shopping

detta har råkat slinka in i garderoben

    

och den stickade tröjan även i svart. basic plus hösttröjor. har också sett en jättefin mörkgrå kabelstickad kofta, men jag måste nog hålla mig.. ett tag till iallafall. hihi.


purjo

jag hann göra båda mina uppgifter idag. purjosoppan blev kung, är mätt och glad nu på riktig mat(inte bara halvfabrikat som vanligt) och jag börjar fundera lite mer på utbildningarna och kollat på. har funderat lite på kulturanalytiker, men nu börjar det låta lite mer mot medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation. intressant! får se hur det blir, om jag gör en helomvändning och bara väljer en enstaka kurs eller hur det nu blir. nånitng blir det iallafall!

fall

åh. har läst blogginlägg från förra hösten. gula löv, mcdonalds-muffins, latte, mörka naglar, halsdukar, bilturer med linn.. jag ska smsa linn. så fort hösten har hittat sitt rätta mood utan regnet och blåsten så ska jag ta med linn ut på en höst-tur. promenad och kaffe på en skogsväg på ersboda är tradition.

     

mormor var förbi på kaffe nyss. nu ska jag kolla på vad jag vill göra i min framtid. och kanske köpa en purjolök.


roli dag

sov lite oroligt imorse. drömde om vad jag skulle använda för potentiellt vapen från mitt rum om det skulle komma in inbrottstjuvar i huset. måste alltså behålla morfars gamla träkäpp som vapen tills vidare.



idag har jag fikat, sett tv.. ja.. fortsätter vara lite sjuk och förtränger min halv-arbetslöshet. jobbar ju lördag-söndag iofs men sen är det torrt på jobbfronten..

ingen träning ikv heller. hostar fortfarande, fast nu börjat det bli mer slemhosta än rethosta. vad är bäst? tror jag är redo för träning imorgon. känner mig iallafall psykiskt redo. borde räcka.

så jäädra TRÅKIGT. idag ska jag försöka göra minst en av dessa två saker:

1. skära ner på alla intressanta utbildningar i min universitetskatalog och söka lite mer på detaljer i de som verkar intressanta
2. koka purjolökssoppa

ps: grattis syster & jens mens flens till ny lägenhet!

like you

såg juno nu ikväll när jag legat hemma. såg den första gången på planet till litauen där jag heggan och nico skulle göra fältstudier under 3an på gymnasiet. riktigt mysig och höstig film, är mycket sugen på att inviga hösten nu. halsdukar och rosiga kinder! gula löv.. åh. så i samband med höstens antågande är jag lite nyfiken på att klä upp mig till tänderna och gå och se the september issue om vogues chefredaktör anna wintour! klackar och kavaj ska vara på, reprezentin. man kan gå inte gå och se en sån film i mjukisar :)


nä får se vad som sker. men jag är redo för höst nu!

jävla biljävel

just det. jag och josefin(och lite isak) har hållit på att skriva "arga lappar" på bilar som stulit ens parkering. jossan och jag gjorde en lapp på en bil som "stulit" tores parkering, lämnade fem slantar på huven och gick därifrån. jag stal isaks parkering som är bredvid min egna och dagen efter, vad finns jag då? JO en arg lapp med tre femtioöringar där en arg bilägare fått sin parkering stulen.

och vad händer igår? en skruttig passat har ställt sig på MIN parkering!!! jag och padre stog väl ute och väntade på ägaren i 30 minuter innan vi gick och tvättade lite. ungefär 2 timmar senare går pappa en sväng till och då kommer det ut två killar som tydligen är ägare till bilen som inte fattar svenska(tror dom bluffade dock) och till slut fick jag tillbaka parkering. hann samla dit en fin lynchmobb på 7-8 personer inklusive isak och hans irriterade far innan dom flesta gav upp. två stycken bichon frise-hundar anslöt till truppen och hade kunnat anfalla på kommando om så hade behövts.

summa summarum: tror en högre makt straffar oss som tar detta med parkeringstjuvar för lättvindigt. jossan, vi får skärpa oss!

sjukt

igår gjorde jag och padre dammrazzia här hemma för att få tukt på hostan. jag slutar nästan hosta utomhus så vi körde storstädning.
- dammsugit hela huset
- dammtorkat alla ytor på mitt rum
- moppat mitt rum
- bytt vädringsfilter i fönstret på mitt rum
- burit ut alla mattor i hela huset

 
och dessutom

- köpt nya halstabletter
- druckit massa te och isvatten

- börjat använda bricanyl och pulmicort igen
- dubblat dosen på hostmedicinen

funkade ju riktigt bra igår kväll. tills vid halv tre inatt då jag vaknade av att mamma inte kunna sova våningen ovanför för att jag satt igång igen. nånitng stämmer ju inte. antar att jag slitit rätt hårt på stämbanden under senaste veckan så det är väl där irritationen startar. SÅ med andra ord: inga träningar och inge jobb i veckan. jäkla tråkigt. så jag ligger hemma dag ut och dag in nu. ska försöka ta mig ut i friska luften idag också eftersom det verkar hjälpa lite iallafall. under kontrollerade former! undrar om det går bättre för kat the brat. hosta ikapp fortfarande?

RSS 2.0